donderdag 2 januari 2014

Ozzie


Een jaar geleden besloten we om deze Welsh Corgi uit het asiel te halen, waar hij al meer dan 3 jaar had gezeten. We hoorden dat de Engelse eigenaar terug naar Engeland was gegaan en Ozzie daar had achtergelaten, met de mededeling dat hij hem later wel weer op zou halen. Niet dus !
Toen we hem voor de eerste keer zagen, schrokken we enorm. Hij was 8 jaar, dik en mismaakt door een grote bult achter zijn linker voorpoot. We besloten om hem toch maar mee te nemen, ook omdat onze andere 2 honden hem gelijk accepteerden. 
De terugweg was een lijdensweg, omdat hij, de 2 uur dat de autorit duurde, met de volle 26 kilo op mijn schoot heeft gezeten, kennelijk was hij doodsbang ! Zijn adem was ook niet al te fris. Arm diertje... 
De eerste dierenarts die we raadpleegden kon niets verdachts vinden. Maar die bult dan ? Die was van vet. Op het internet las ik dat vet-tumoren wel meer bij honden voorkwamen en goedaardig waren. En dan was hij heel lang buiten adem na een kleine inspanning en zijn gebit zag er ook niet al te best uit.
Enfin...om een lang verhaal kort te maken, zijn we na enige maanden voor een 2 nd opinion naar het dierenhospitaal van Denia gegaan. Na een grondig onderzoek bleek dat hij een vergroot hart had en water in zijn longen. Bovendien was hij véél te zwaar. Medicijnen en dieet hebben geholpen en een paar weken geleden kon hij geopereerd worden aan zijn tumor. Gelijk zijn gebit grondig schoon laten maken en zijn nagels laten knippen.
Hij weegt nu 17 kg, zijn tanden blinken je wit tegemoet en hij hijgt niet meer. Wat is hij mooi geworden !
Wij zijn trots op onze "nieuwe" oude Ozzie. Hopelijk heeft hij nog een paar mooie jaren voor de boeg !

1 opmerking:

Isabel zei

Wat goed dat jullie deze hond uit het Asiel hebben gehaald. Zelf heb ik ook in Spanje gewoond en dan zie je dat er een heleboel honden rondzwerven. Dat is dan heel fijn voor die hond en natuurlijk voor jullie!